Go directly to content

Go directly to search

Mat og vin

Vel møtt til Norges beste hotellfrokost og til lokalmat på menyen.

Norges beste hotellfrokost
En god morgen gir en god start. Hos Rica Hotels kan du spise som en toppidrettsutøver! På våre hotell får du en god og sunn frokost komponert i samarbeid med Olympiatoppens ernæringsfysiologer. En frokost som gir deg overskudd til resten av dagen, og som blant annet består av ferskpresset juice med spennende ingredienser, næringsrike frokostblandinger, vårt eget ferske grovbrød, ovnsbakt omelett, friske grønnsaker og frukter og ikke minst vår populære varmrøkte laks med kakao og chilli. Og ja, det er lov å spise egg og bacon også.

Lokalmat på menyen
Rica Hotels satser på norske regionale spesialiteter og 24 av våre hoteller ønsker vel møtt til en smakfull lokalmatopplevelse. Vi ønsker å styrke særpreget og mangfoldet i norsk matkultur og bidra til levende lokalsamfunn og aktive kulturlandskap. Derfor tilbyr vi våre gjester mat med særpreg og med lokal forankring – rett og slett mat som er pleiet med flid og kjærlighet, og som har høy kvalitet. Lokalmaten har ofte også en spennende historie som Det Gode Vertskapet gjerne serverer deg.

Drikke
En aperitiff åpner måltidet. Den skal pirre smaksløkene, øke interessen for maten og den skal være kjølig og frisk, helst tørr. Unngå helst søte aperitiffer, men hvis du må servere det, så pass på at den inneholder en god del syre.
Eksempel på gode aperitiffer er:

  • Champagne og musserende
  • Tørr sherry, en Fino eller Mazanilla
  • Saftige, leskende hvite viner som er unge

Vinen som serveres til maten bør komplimentere smak og konsistens. Maten må ikke overdøve vinen, eller omvendt. Ta hensyn til rettenes totale smakskraft. Rødvin til fisk bør ha ungdommelig fruktkarakter og lite tanniner.

Share this page

Did you find what you're looking for?

Yes No
Sign up for our newsletter Send

Sign up for our newsletter

Sign up for our newsletter

Best rate guarantee